Η Neolith είναι μια παγκόσμια κορυφαία μάρκα λεπτών κεραμικών επιφανειών, μεγάλων διαστάσεων με τεράστιο αριθμό εφαρμογών, καλύπτει μια γκάμα μοντέρνων χρωμάτων και γήινων αποχρώσεων δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα και φυσική εμφάνιση, όπως και οι ρεαλιστικές απομιμήσεις μαρμάρου.

Το μειωμένο πάχος των κεραμικών επιφανειών και το μεγάλο μέγεθος επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί στην επένδυση δαπέδων, επένδυση τοίχων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Όλες οι κεραμικές πλάκες Neolith είναι εξαιρετικά ανθεκτικές με χαρακτηριστικά όπως υψηλή αντοχή σε γρατζουνιές, λεκέδες, χημικά και μηχανικές καταπονήσεις. Επιπλέον η υψηλή αντοχή στην φωτιά και στην οξύτητα το καθιστούν ένα υλικό ιδανικό για πάγκος κουζίνας, πάγκος μπάνιου και ειδικές κατασκευές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Μη πορώδες και μη απορροφητικό
  • Υψηλή επιφανειακή σκληρότητα και αντοχή στην χάραξη
  • Αντοχή σε οξέα και λεκέδες
  • Ελαφρύ
  • Υλικό υψηλής ανθεκτικότητας
  • Μηδενικός συντελεστής συστολής-διαστολής.
  • Υψηλή αντοχή στη κρούση, την μηχανική καταπόνηση και το βάρος

Συνίσταται στην υποβολή των 100% φυσικών πρώτων υλών σε πολύ υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες. Ο συνδυασμός πρώτων υλών περνά μέσα από μια πρέσα σε μια πρώτη φάση όπου εφαρμόζεται δύναμη / πίεση μέχρι 400 bar. Σε μια δεύτερη φάση, οι πλάκες ψήνονται σε φούρνο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 1.200oC. Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνολογία πυροσυσσωμάτωσης δίνει στη Neolith φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι πρωτοφανή στον κατασκευαστικό κλάδο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο γρήγορος, διεξοδικός αρχικός καθαρισμός είναι θεμελιώδους σημασίας και είναι απαραίτητος σε όλους τους τύπους κεραμικών επιφανειών για να διασφαλίσουν τον μελλοντικό, εύκολο καθημερινό καθαρισμό. Σε περίπτωση μη ορθής διεξαγωγής αυτής της διαδικασίας, μπορεί να παραμείνουν υπολείμματα τα οποία καθιστούν αδύνατη τη διατήρηση καθαριότητας της κεραμικής επιφάνειας ακόμη και με ενδελεχή καθαρισμό ρουτίνας.

Η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί καλά για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα τσιμέντου και κονιάματος. Για κονιάματα με βάση το τσιμέντο, καθαρίστε εντός όχι περισσότερο από 48 ώρες. Για κονιάματα που έχουν ως βάση το λατέξ ή εποξειδικές ρητίνες, ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιείται πολύ γρήγορα, δεδομένου ότι το τα εξαρτήματα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν εξ αρχής.

Τα συνιστώμενα προϊόντα για αυτόν τον τύπο καθαρισμού έχουν ως βάση κάποιο οξύ.
Για να καθαρίσετε, προχωρήστε ως εξής:
– Εφαρμόστε το όξινο προϊόν αραιωμένο σε διάλυμα 10-20% στην κεραμική επιφάνεια. – Περιμένετε 7 με 10 λεπτά.
– Καθαρίστε με έντονη έντονες κινήσεις για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα. Χρησιμοποιείτε χειροκίνητα εργαλεία καθαρισμού ή κατάλληλες συσκευές καθαρισμού δαπέδων ( στο πάτωμα να χρησιμοποιούνται καθαριστικά με βούρτσες λευκής ίνας, μην χρησιμοποιείτε μαύρες βούρτσες ή σφουγγαρίστρες που αφήνουν υπολείμματα χρώματος). Δώστε προσοχή στο να καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.
– Εξουδετερώστε το όξινο διάλυμα πλένοντας με άφθονο, ζεστό νερό. Συνεχίστε το ξέβγαλμα μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα όξινα κατάλοιπα.

Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα κατά την αρχική λειτουργία καθαρισμού με οξύ, συνιστάται η χρήση ειδικού ξηραντήρα για την αποφυγή επικάλυψης από το στέγνωμα του διαλύματος νερού-οξέος στην περίπτωση που αυτό στεγνώσει και η διαδικασία καθαρισμού αποτύχει. Για επιφάνειες με έντονα σχέδια ή αντιολισθητική επικάλυψη, το ξέβγαλμα του καθαριστικού πρέπει να γίνει το συντομότερο μετά την εγκατάσταση.

Πριν πλύνετε με οξύ, πρέπει να αφαιρέσετε την μεγαλύτερη ποσότητα κονιάματος με σφουγγάρι και νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Η επίδραση της λειτουργίας πλύσης θα πρέπει να δοκιμάζεται αρχικά σε ένα εφεδρικό πλακίδιο πριν από τη διαδικασία, ειδικά στην περίπτωση γυαλισμένων ή μη προϊόντων.

Για αποτελεσματική φροντίδα, συνιστούμε τα εξής:

1. Μην αφήνετε βρωμιά στην επιφάνεια για πολύ καιρό.

2. Πλύνετε τακτικά τις επιφάνειες με ουδέτερα ή απολυμαντικά καθαριστικά αραιωμένα σε ζεστό νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.

3. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ, ΣΥΝΙΣΤΑΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ
1. Πλύνετε με νερό για να αφαιρέσετε επιφανειακούς λεκέδες.
2. Εφαρμόστε στην επιφάνεια το αλκαλικό προϊόν αραιωμένο σε νερό περίπου 3%. Η παραπάνω περιεκτικότητα μπορεί να αυξηθεί σταδιακά για να αντιμετωπίσει δύσκολες περιπτώσεις όπου πρέπει να αφαιρεθούν ασυνήθιστα σκληροί λεκέδες.
3. Περιμένετε 7 – 10 λεπτά. Για τους επίμονες λεκέδες, το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα σαπούνι ξηρής σκόνης, ψεκάζοντάς το πάνω από το καθαριστικό διάλυμα, στο τέλος του χρόνου αναμονής.
4. Ξεβγάλετε με έντονες κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιείτε κατάλληλα χειροκίνητα εργαλεία καθαρισμού ή κατάλληλες συσκευές καθαρισμού δαπέδων (συνιστάται η χρήση καθαριστικών δαπέδων με βελούδινες επιφάνειες και μην χρησιμοποιείτε μαύρες βούρτσες που αφήνουν υπόλειμμα χρώματος). Προσέξτε να καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.
5. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό, ζεστό αν είναι δυνατόν. Συνεχίστε το ξέβγαλμα μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα.