• Για τον καθαρισμό των επίπλων σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ουδέτερο υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Αραιώστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε χλιαρό νερό. Περάστε την επιφάνεια των επίπλων με ένα απαλό πανί ή σφουγγάρι. Μετά από λίγα λεπτά ξαναπεράστε την επιφάνεια με βρεγμένο πανί. Τέλος, σκουπίζετε την επιφάνεια με στεγνό πανί.
 • Για τις συνθετικές επιφάνειες – Μελαμίνη / Βακελίτης / Foil  – μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κοινό υγρό καθαριστικό τζαμιών το οποίο πρέπει να σκουπίσετε αμέσως μετά. Αν έχετε ξύλινα έπιπλα θυμηθείτε πως πρέπει να καθαρίζετε την επιφάνεια προς την φορά των “νερών” του ξύλου.
 • Μην αφήνετε τους λεκέδες να στεγνώσουν ή να οξειδωθούν. Έντονοι λεκέδες όπως μαγειρικά λίπη ή ουσίες που μπορεί όταν απορροφηθούν να “χρωματίσουν” τα υλικά (καφές, κρασί, ξύδι, χυμοί φρούτων ή λαχανικών κ.α.) πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.
 • Μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε λευκαντική ουσία ούτε οποιαδήποτε μορφή διαλύτη (ασετόν, οινόπνευμα κ.α.). Στα καινούργια προϊόντα διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά και τις οδηγίες χρήσης ή δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε σ’ ένα κρυφό σημείο των επίπλων σας.
 • Να είστε προσεκτικοί με τα απορρυπαντικά σε μορφή σπρέυ. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα και αποφύγετε να ψεκάζετε στις ενώσεις των επιφανειών.
 • Μην αφήνετε το νερό να στεγνώσει πάνω στα έπιπλα σας. Αμέσως μετά την χρήση του σκουπίστε την επιφάνεια με απαλό πανί. Μην ξεχνάτε ότι η κουζίνα σας είναι κυρίως φτιαγμένη από ξύλο και παράγωγα του τα οποία μπορεί να απορροφήσουν νερό και να διασταλούν.
 • Μην ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων όταν αυτό είναι ακόμα ζεστό (περιμένετε περίπου 30′ μετά το τέλος του προγράμματος). Ο ατμός μπορεί να κάνει ζημιά στον πάγκο και στα πορτάκια της κουζίνας σας.
 • Οι πάγκοι εργασίας καθαρίζονται με κοινό υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό. Αμέσως μετά στεγνώστε με πανί.
 • Μην ακουμπάτε ένα σκεύος κατευθείαν από την εστία πάνω στον πάγκο. Παρόλο που οι επιφάνειες είναι φτιαγμένες ν’ αντέχουν στην θερμοκρασία – στιγμιαία μέχρι και 180ο C – μπορεί με τέτοιες ενέργειες να προκληθεί ζημιά καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε κάποιες περιπτώσεις (χύτρες, φριτέζες, τηγάνια κ.α.) είναι πολύ υψηλές. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε την χρήση προστατευτικών βάσεων για σκεύη.
 • Προτείνουμε επίσης τη χρήση ξύλων (ή άλλων επιφανειών) κοπής καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τον πάγκο σας από γρατζουνιές. Θυμηθείτε επίσης ότι κάποιες επιφάνειες φυσικών υλικών όπως το μάρμαρο ή ο γρανίτης είναι συχνά ευαίσθητες σε ουσίες όπως λεμόνι, κρασί, καφές, λάδι, κ.α.
 • Οι πάγκοι από Corian είναι συμπαγείς και δεν έχουν πόρους. Καθαρίζονται όπως όλοι οι πάγκοι και σε περιπτώσεις επίμονων λεκέδων μπορείτε να χρησιμοποιείτε κρέμα καθαρισμού, σφουγγάρι πιάτων (Scotch Brite – πράσινη πλευρά) και νερό.
 • Οι πάγκοι από τεχνογρανίτη είναι επίσης συμπαγείς και δεν έχουν πόρους. Λεκέδες από καφέ, κρασί, ξύδι, τσάι, λεμόνι, κ.α. αφαιρούνται πολύ εύκολα όσο είναι ακόμα πρόσφατοι. Σε περιπτώσεις επίμονων λεκέδων χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι σε νερό ή κάποιο απορρυπαντικό με βάση το ξύδι. Αμέσως μετά ξεπλένετε και σκουπίζετε.
 • Τέλος, όλα τα τμήματα της μπάζας είναι “κουμπωτά” και αφαιρούνται εύκολα. Οι πόρτες, τα συρτάρια και οι μηχανισμοί είναι ρυθμιζόμενοι. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε ρύθμιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα service της εταιρίας.